Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen az elektromos hajtásrendszerek leginnovatívabb volumenmárkája
2024.08.07.
Innováció

A Volkswagen az elektromos hajtásrendszerek leginnovatívabb volumenmárkája

A Volkswagen megkapta az AutomotiveINNOVATIONS 2024 díjat, mint a leginnovatívabb volumenmárka az elektromos hajtások területén. A neves díjat a Center of Automotive Management (CAM) évente ítéli oda. A CAM véleménye szerint a Volkswagen magas pontszámot ért el az elektromos mobilitás különféle technológiai vonatkozásaiban mutatott széles körű innovatív teljesítményének köszönhetően.

AutomotiveINNOVATIONS 2024 díj

A legfontosabb szempontok közé tartozik a hatótávolság növelése, valamint az energiafogyasztás és a töltési kapacitás optimalizálása. A Volkswagen márka emellett az elektromos ökoszisztéma területén is megmutatta nagy innovációs erejét, ami jelentősen növeli az ügyfelek töltési kényelmét. Az ID.7 – a Volkswagen márka első elektromos járműve a felső középkategóriás szegmensben – szintén pozitív értékelést kapott.

Thomas Schäfer, a Volkswagen márka vezérigazgatója vette át a díjat Wolfsburgban: „Az elektromos mobilitás sikerének előfeltétele az igazán lenyűgöző járművek. Ez az áhított díj kiemeli az új ID modellekben elért innovatív fejlesztéseket. Volkswagen elektromos autóink még vonzóbbá váltak, és jelentősen növelik a kényelmet, a teljesítményt és a dinamikát. Legyen szó elektromos vagy hagyományos meghajtású járművekről, továbbra is törekszünk a műszaki innovációk széles körű bevezetésére. Végül is ez a Volkswagen márka egyik alapvető eleme és az is marad.”

Néhány, a CAM által értékelt újítás:

Hatótávolság

Volkswagen ID.5: hatótávolság optimalizálása akár 556 km-ig WLTP szerint

Fogyasztás

Volkswagen ID.7: a legalacsonyabb fogyasztás a szegmensben

Töltési kapacitás

Volkswagen ID.3: az ID.3 maximális töltési kapacitása 135 kW-ról 170 kW-ra nőtt

Elektromos ökoszisztéma

Volkswagen ID. Buzz: az akkumulátor előkondicionálása, először ebben a szegmensben, amely automatikusan elindul, amikor egy gyorstöltő állomást adunk meg navigációs célként

Volkswagen ID. Buzz: integrált Plug & Charge funkció

Egyéb

Volkswagen ID.7: Az AP550 állandó mágneses villanymotor 210 kW teljesítménnyel és 550 Nm nyomatékkal 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a 150 kW-os testvére

Volkswagen ID.7: piaci bevezetés új termékként a felső középkategóriás szegmensben

A Volkswagen az elektromos hajtásrendszerek leginnovatívabb volumenmárkája

AutomotiveINNOVATIONS%202024%20d%EDj

CAM – Autóipari mobilitási szakértelem. A Center of Automotive Management Stefan Bratzel professzor vezetésével 2005 óta gyűjti össze és értékeli a globális autóipari vállalatok termékinnovációit mennyiségi és minőségi szempontok szerint. Az AutomotiveINNOVATIONS díj nyerteseit az éves AutomotiveINNOVATIONS jelentés alapján választják ki, amely a Center of Automotive Management innovációs adatbázisának felhasználásával készül.

A 2023/24-es évre vonatkozóan a CAM 30 globális járműgyártó és új piacra lépő innovációit elemezte, mintegy 100 autóipari márkára kiterjedően. Összesen 709 egyedi OEM-innovációt értékeltek, amelyek sorozatgyártásban elérhetők az elektromos hajtás, az autonóm vezetés és az ADAS, valamint az információs és szórakoztató technológia területén. Ezek között alig 200 – magasan értékelt – világelső szerepel. A tudományos értékelés olyan kritériumokat tartalmazott, mint az érettségi szint, az eredetiség, a vásárlói előny és az innováció foka. Emellett mintegy 300 további előszériás innováció vagy koncepciójármű jelzi a járműgyártók jövőbeli fejlődési irányait.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.