Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Egyszeri és megismételhetetlen: az ID.3 GTX FIRE+ICE premierje az ID. Meeting-en
2024.09.27.
Újdonság a Volkswagentől

Egyszeri és megismételhetetlen: az ID.3 GTX FIRE+ICE premierje az ID. Meeting-en

A Volkswagen a svájci Locarno-ban megrendezett ID. Meeting-en mutatta be az ID.3 GTX FIRE+ICE-t. A müncheni székhelyű luxussport divatmárkával, a BOGNER-rel együttműködésben kifejlesztett autó a legendás Golf Fire and Ice-re emlékeztet, amely az 1990-es években meglepetéssiker lett, és azóta kultikus státuszt vívott ki a rajongók körében.

ID.3 GTX FIRE+ICE

Az exkluzív 3 rétegű, üveggyöngy hatású fényezéssel és számos belső részlettel a jármű elődje előtt tiszteleg, és átülteti dizájnötletét a teljesen elektromos modern korba.

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

Andreas Mindt, a Volkswagen tervezési vezetője: „Az ID.3 GTX FIRE+ICE-szal hangsúlyozzuk, milyen rendkívül érzelmes a sportos csúcsmodellünk. Tervezőcsapatunk hihetetlenül jól érezte magát a 90-es évek ikonikus dizájnjának újraértelmezése és így továbbfejlesztése során.”

Szoros együttműködés a BOGNER-rel. A jármű ötlete a műszaki fejlesztés munkatársaitól származik. Mint a Golf Mk2 Fire and Ice-nál, most is együtt dolgoztak a Volkswagen és a BOGNER tervezői. Tom Becker, a BOGNER FIRE+ICE igazgatója: „A FIRE+ICE teljesítménymárkánk és a sportos ID.3 GTX kombinációja az ikonikus Golf BOGNER-féle Fire and Ice modern interpretációja. A különlegesség az, hogy számos eredeti anyagunkat és tartozékunkat be tudtuk építeni a jármű utasterébe.”

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

Egyedi külső kialakítás. Az ID.3 GTX FIRE+ICE mindenekelőtt az exkluzív 3 rétegű üveggyöngy hatású fényezésének köszönhetően tűnik ki. Az Electric Violet gyöngyhatású színt kifejezetten ehhez az egyedi modellhez fejlesztették ki, ami egyúttal a Golf Mk2 Fire and Ice külső festék újraértelmezése. A háromrétegű festék sötétkék alaprétege különleges üveggyöngyöket tartalmaz, melyek különleges színhatást és rendkívüli karaktert keltenek. A fény beesésétől függően a szín sötétkékről lilára vagy akár feketére változhat. A tetőkeret csíkja sportos hatást kölcsönöz az erőteljes vörös eloxált Flaming Red festékkel. A jármű oldalain fóliázás dominál, átlátszó matt geometriai FIRE+ICE mintával. További különlegesség a 21 colos felnigarnitúra, amely a dinamikus megjelenést kék eloxált fényezéssel és fényes csavarral hangsúlyozza. Az eredeti, 1990-es évekből származó FIRE+ICE logó díszíti a B-oszlopot és a tetőperem légterelőjét.

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

Meglepő részletek a belső térben. A belső teret két szín uralja: míg a vezetőoldali és az a mögötti üléseken és a varratokon a Flaming Red, azaz a „FIRE” szín dominál, az utasoldali üléseket és belső teret jégkék („ICE”) dizájnelemek jellemzik. A rozsdamentes acél gázpedálok az ID. családnál már megismert Play/Pause dizájn helyett speciális „FIRE+ICE” dizájnt kaptak. Gyorsítson a „FIRE” logóval – fékezzen az „ICE” logóra lépve! A műszerfal felső részét és a padlószőnyegeket is személyre szabták egy lézergravírozott „FIRE+ICE” mintával. A BOGNER FIRE+ICE kollekciók ihlette számos színt, szövetet és elemet használtak fel az autóban. Az ülések steppeltek, és a jelenlegi FIRE+ICE kabátok dizájnját tükrözik, beleértve az ikonikus B-cipzárt. Ha ezeket kinyitjuk az üléseken, az eredeti, 1990-es évekből származó FIRE+ICE szövet jelenik meg alatta. A FIRE+ICE kollekció táskáiból származó hevedereket alkalmaztak az első ülések mögött.

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

ID.3 GTX Performance - erős motor, nagy akkumulátor és nagy töltési kapacitás. A FIRE+ICE változat az eddigi legerősebb Volkswagen villanymotort használja az ID.3 GTX Performance modellben 240 kW (326 LE) teljesítménnyel és 545 Nm maximális nyomatékkal. Ez az elektromos motor mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsítja a modellt 100 km/órás sebességre. A végsebességet elektronikusan 200 km/h-ra korlátozzák. A GTX-specifikus futómű, amely erősebb stabilizátorokkal és Sport DCC adaptív futóművezérléssel van felszerelve, szintén a hajtásrendszer igen nagy teljesítményére van hangolva. Az elektromos energiát egy nettó 79 kWh-s lítium-ion akkumulátor szolgáltatja, amely egyenáramú gyorstöltő állomásokon akár 185 kW-tal is tölthető. Ezzel a sebességgel az akkumulátor körülbelül 26 perc alatt tölthető fel 10-ről 80 százalékra. A kombinált WLTP hatótáv akár 601 km.

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

Visszatekintés az 1990-es évekbe. A Volkswagen 1990-ben mutatta be a Golf Mk2 exkluzív „Fire and Ice” változatát, amely egyszerre volt sportos és kényelmes. Dizájnja a divattervező-rendező Willy Bognerrel együttműködve készült. Extravagáns megjelenésével – sötétlila gyöngyházhatású fényezéssel, könnyűfém keréktárcsákkal, első légterelővel és karosszériabővítésekkel –, valamint az erőteljes, 90 és 160 LE közötti motorral a Golf Fire and Ice, különösen a GTI változata gyorsan keresett ritkasággá vált. Meglepő siker lett. Összesen 16 700 darab kelt el, bár eredetileg csak 10 000 darabot terveztek.

ID.3%20GTX%20FIRE+ICE
ID.3%20GTX%20FIRE+ICE
ID.3%20GTX%20FIRE+ICE
ID.3%20GTX%20FIRE+ICE

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.