Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az eddigi legsportosabb elektromos Volkswagen: Megérkezett az ID.3 GTX Performance
2024.08.14.
Újdonság a Volkswagentől

Az eddigi legsportosabb elektromos Volkswagen: Megérkezett az ID.3 GTX Performance

A Volkswagen az ID.3 GTX új, még sportosabb változatának piacra dobásával emeli a tétet. A 210 kW (285 LE) teljesítményű ID.3 GTX mellett már rendelhető az új ID.3 GTX Performance 240 kW (326 LE) teljesítménnyel.

Az új ID.3 GTX Performance

Ez azt jelenti, hogy az elektromos kompakt sportautó a Volkswagen legerősebb elektromotorjával van felszerelve – hiszen a 340 LE-s ID.5 GTX, ID.7 GTX és ID.7 Tourer GTX az első és hátsó tengelyen található 2 motorral adja le teljesítményét. Mindkét GTX-verzió könnyedén alakítja át az erejét vonóerővé a hátsó tengelyen. A karosszéria és az alváz elrendezése jelentős előnyöket kínál: az új, nettó 79 kWh-s akkumulátorral, amely a szendvicspanelben és pontosan a jármű közepén helyezkedik el, ez a kialakítás sportosan alacsony súlypontot és ideális tengelyterhelés-elosztást biztosít a dinamikus közlekedéshez és járműkezeléshez, így garantálva a hatalmas szórakozást.

Kai Grünitz, a Volkswagen márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja így nyilatkozott: „Spontán és kiváló teljesítményével az új ID.3 GTX Performance számomra a sportos kompakt autók ikonjának, a Golf GTI Clubsportnak az elektromos megfelelője. Természetesen az elektromos hajtásnak és a turbófeltöltős benzinmotornak is megvan a maga egyedi karaktere. Ennek ellenére az ID.3 GTX Performance és a Golf GTI Clubsport ugyanazt a lenyűgöző könnyedséget mutatja gyorsulás közben.”

Az%20%FAj%20ID.3%20GTX%20Performance

Erős motor, nagy akkumulátor és nagy töltési kapacitás. Az ID.3 GTX Performance az első olyan modell, amely a Volkswagen Performance hajtásrendszer továbbfejlesztett változatát hordozza. Itt a teljesítmény 210 kW-ról (ID.3 GTX) 240 kW-ra (ID.3 GTX Performance) növelhető. Az elektromos hajtómotor 545 Nm maximális forgatónyomatékot produkál mindkét névleges teljesítménynél –meghaladva a legerősebb Volkswagen V6-os turbófeltöltős motorok teljesítményét. A GTX Performance változatban az ID.3 mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. A sebességet csak 200 km/h-nál korlátozzák elektronikusan – elsőként az ID. család esetében.

Az energia egy nettó 79 kWh-s lítium-ion akkumulátorból származik, amely akár 185 kW teljesítményt is felvesz az egyenáramú gyorstöltő állomásokon az innovatív töltésnek és az akkumulátor előkondicionálással járó hőkezelésének köszönhetően. Az akkumulátor körülbelül 26 perc alatt tölthető 10-80 százalékra. Az ID.3 GTX Performance WLTP hatótávolsága akár 601 km.

Az%20%FAj%20ID.3%20GTX%20Performance

Sport DCC a csúcskategóriás változathoz. A GTX-specifikus futómű erősebb stabilizátorokkal van felszerelve és a hajtásrendszer nagyon nagy teljesítményére hangolták. Az alapelrendezés egy MacPherson első tengelyből és egy ötlengőkaros hátsó tengelyből áll. Az ID.3 GTX-hez igazított progresszív kormányzás alapfelszereltség. Az ID.3 GTX Performance a módosított Sport DCC adaptív futómű-vezérléssel is felszerelhető. Az újonnan konfigurált Vehicle Dynamics Manager több szenzorjelet használ, mint korábban. Ennek eredményeként a rendszer jobban képes érzékelni a kerekek és a karosszéria mozgását, hogy finomított algoritmusok segítségével megfelelően szabályozza a lengéscsillapítókat. Ez precíz irányíthatóságot és tökéletes úttartást biztosít – nem csak sportos vezetési helyzetekben.

Sportos GTX dizájn. Az ID.3 GTX és az új ID.3 GTX Performance különleges dizájnelemeivel tér el a termékcsalád többi modelljétől. A GTX-specifikus első lökhárító új, független fekete légbeömlővel rendelkezik, gyémánt stílusú dizájnnal és testreszabott, jellegzetes lámpákkal. A 20 colos Skagen GTX keréktárcsa opcionálisan teljesen fekete színben kapható. Az autó belterét is számos GTX-specifikus elem teszi egyedivé.

Az%20%FAj%20ID.3%20GTX%20Performance

Egyszerű és intuitív kezelés. Az új ID.3 GTX Performance a legújabb generációs szoftverrel és infotainment rendszerrel érkezik, 12,9 hüvelykes (32,8 centiméteres) kijelzővel, ChatGPT-vel ellátott IDA hangasszisztenssel és továbbfejlesztett, intuitív kezelési koncepcióval. Emellett olyan opcionális funkciók is elérhetők, mint a továbbfejlesztett kiterjesztett valóságú head-up kijelző, az újratervezett Wellness alkalmazás és a Harman Kardon prémium hangrendszere.

Széria felszereltségek. Az ID.3 GTX már alapfelszereltségként rendelkezik a legkorszerűbb segédrendszerek széles skálájával, amelyek garantálják a kényelmet és a biztonságot. Ezek közé tartozik a sebességtartó rendszer (egy frissítéssel adaptív sebességtartó ACC-re bővíthető), az autonóm vészfékezés (Front Assist) gyalogos- és kerékpárosfigyelővel, a sávtartó rendszer Lane Assist, a kanyarodási asszisztens szembejövő jármű esetén és a dinamikus útjelző tábla megjelenítés. Szintén az alapfelszereltség része a Car2X közlekedési veszélyre figyelmeztető funkció.

Az%20%FAj%20ID.3%20GTX%20Performance

Opcionálisan olyan rendszerek érhetők el, mint a Connected Travel Assist online adatfelhasználással. Ez a rendszer lehetővé teszi a támogatott hossz- és oldalirányú irányítást a teljes sebességtartományban, valamint a támogatott sávváltást az autópályákon. Ezen túlmenően észlelt sávjelölések nélküli sávirányítás is lehetséges, ha online adatok állnak rendelkezésre.

Az új ID.3 GTX elérhető hamarosan Magyarországon is.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.