Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az új ID.7 GTX és ID.7 GTX Tourer
2024.08.28.
Újdonság a Volkswagentől

Az új ID.7 GTX és ID.7 GTX Tourer

Ez az ID.7 termékcsalád és egyúttal a Volkswagen ID. család két új zászlóshajója: az ID.7 GTX limuzin és az ID.7 GTX Tourer kombi. Mindkét elektromos jármű legfőbb jellemzője a rendkívül dinamikus vezetési teljesítmény. Az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy elektromotor alkotja az ID.7 GTX és az ID.7 GTX Tourer 4MOTION elektromos összkerékhajtását. A rendszerteljesítmény 250 kW (340 LE). Jelenleg egyetlen Volkswagen limuzin vagy kombi sem kínál nagyobb teljesítményt.

Az új ID.7 GTX és ID.7 GTX Tourer

Az ID.7 GTX Tourer egyúttal a valaha épített legerősebb Volkswagen kombi, mindössze 5,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet. A limuzin a klasszikus állórajtot még egy leheletnyivel gyorsabban teljesíti, méghozzá 5,4 másodperc alatt. A két GTX modell lenyűgöző karakterét az érzékelhető hirtelen gyorsulás határozza meg igazán, amellyel másodpercről másodpercre leadják a teljes teljesítményt. A külső és belső teret a GTX részletek, például a jellegzetes lökhárítók és ülések határozzák meg. A GTX alapfelszereltség kínálata jelentősen bővült: többek között az új, 20 colos Skagen alumínium keréktárcsákkal, az IQ.LIGHT LED mátrix fényszórókkal, a 3D LED-es hátsó lámpacsoportokkal és a megvilágított Volkswagen logókkal elöl és hátul.

Dinamikus utazóautók. Az ID.7 GTX és ID.7 GTX Tourerrel a Volkswagen két elektromos Gran Turismo modellt mutatott be, a hajtásrendszer és a futómű rendkívül dinamikus teljesítményt nyújt. Ugyanakkor mindkét ID.7 modell nagyon magas szintű utazási kényelmet kínál. Az új, 86 kWh-s akkumulátornak köszönhetően a hosszú WLTP hatótávolság akár 595 km- (limuzin) és 584 km (Tourer). A rövid töltési idők (maximum 200 kW töltési kapacitás[1] egyenáramú töltőállomásokon), a könnyed hajtásrendszer, a rengeteg hely a vezetőnek és négy utasának, a kiváló minőség, a kiemelkedő kényelmi funkciók és a nagy hatótávolság a dinamikus limuzint és kombit ideális autóvá teszik hosszabb utakra – rengeteg tárolóhellyel megspékelve. Öt felnőtttel a fedélzeten az ID.7 GTX akár 532 liternyi poggyászt is képes szállítani; a ID.7 GTX Tourer csomagtere akár 605 literes is lehet (ha hátsó üléspad rakományhelyzetben van).

Az%20%FAj%20ID.7%20GTX%20%E9s%20ID.7%20GTX%20Tourer

Új hajtás és akkumulátor-rendszer. A két ID.7 GTX modell alatt egy 80 kW-os elektromos hajtómotor található az első tengelyen és egy 210 kW-os motor a hátsó tengelyen. A kettő a 4MOTION összkerékhajtási rendszerben egyesül. Mindkét motort egy új lítium-ion akkumulátor táplálja – a Volkswagen eddigi legnagyobbja, amely a fent leírtak szerint 86 kWh (nettó) energiasűrűséget biztosít. Az új akkumulátor 200 kW-ig tölthető egyenáramú gyorstöltő állomásokon. A nagy töltési kapacitásnak köszönhetően az akkumulátor ideális körülmények között mindössze 26 perc alatt 10-80 százalékra feltölthető. Egy gyors kávészünet, miközben elegendő energiát tölt be utazása utolsó szakaszához? Egyáltalán nem probléma: teljes egyenáramú töltőkapacitás mellett további 205 km-re elegendő teljesítmény töltődik fel 10 perc alatt.

Az%20%FAj%20ID.7%20GTX%20%E9s%20ID.7%20GTX%20Tourer

Jellegzetes GTX külső. Az új ID.7 GTX modellek látványvilágukban is megmutatják sportosságukat. Elöl új, jellegzetes lökhárítót kaptak GTX kivitelben, méhsejt-ráccsal. Minden fekete elem, beleértve az oldalsó küszöböket és a hátsó lökhárító szintén jellegzetes alsó részét is, magasfényű fekete színű. Szintén fekete a limuzin és a kombi teljes teteje. A hátsó sötétített ablakok tökéletesen illeszkednek ehhez a színsémához. Ezek a külső dizájnelemek opcionálisan elérhetők a Pro és Pro S modellekhez is. Az új, 20 hüvelykes Skagen könnyűfém keréktárcsa kizárólag a GTX modellek számára van fenntartva. A GTX modellekhez opcionálisan elérhető az új, 21 colos Mataró könnyűfém keréktárcsa is. Ahogy már írtuk, mindkét ID.7 GTX modell IQ.LIGHT LED mátrix fényszórókkal, LED-es hátsó lámpacsoportokkal, dinamikus irányjelzővel, valamint elöl és hátul megvilágított Volkswagen logóval van felszerelve. A lámpakialakítást elöl a GTX-specifikus nappali menetfény szabja testre.

Az%20%FAj%20ID.7%20GTX%20%E9s%20ID.7%20GTX%20Tourer

Egyedi GTX belső tér. Mindkét ID.7 GTX modell belső terét olyan tulajdonságok teszik egyedivé, mint a fűtött ülések piros betétekkel és kontrasztvarrással, valamint a perforált, piros vonalú GTX feliratok az első ülések háttámláin. Az ülés középső panelei és külső felületei szövettel, míg az ülés belső támasztékai, vállrészei és fejtámlái ArtVelours Eco mikroszálas anyaggal vannak bevonva. Egy másik GTX-specifikus jellemző a többfunkciós kormánykerék piros középső díszítéssel, GTX feliratú díszítőelemmel és piros díszvarrásokkal. A GTX belső terében a világítás a 30 színű háttérvilágítással szabható testre – a színárnyalatok között természetesen szerepel a vörös, amely különösen jól illeszkedik a GTX dizájnhoz.

Intelligens hálózati rendszerek. Az összes ID.7 modell alapfelszereltsége olyan funkciókat tartalmaz, mint a továbbfejlesztett kiterjesztett valóságú head-up kijelző (az Apple CarPlay vagy Android Auto segítségével csatlakoztatott mobiltelefonról való aktív navigáció immár integrálva van a kiterjesztett valóság útvonal kijelzőjébe), a vezeték nélküli App-Connect Apple CarPlay-hez és Android Auto-hoz, az IDA hangsegéd ChatGPT integrációval, az Air Care Climatronic háromzónás automatikus légkondicionáló, a Keyless Access kulcsnélküli nyitás-zárás és indítás, valamint egy lopásgátló riasztó. Szintén az alapfelszereltség részét képezik az olyan segédrendszerek, mint a sávtartó (Lane Assist) és sávváltó rendszer (Side Assist), az új kiparkolás asszisztens (kiszállás-figyelmeztetés rendszerrel[2]), a kikerülő és kanyarodási asszisztens, az aktív sebességtartó automatika (ACC), a dinamikus útjelzőtábla-kijelző, a tolatókamera-rendszer és a parkolást segítő rendszer.

Opcionális IQ.DRIVE asszisztensrendszer-csomag. A asszisztensrendszerek választéka opcionálisan bővíthető az IQ.DRIVE csomaggal is. Ez tartalmazza a Travel Assist legújabb verzióját (Connected Travel Assist online adatokkal [3/4]) a támogatott oldalirányú és hosszanti irányításhoz, beleértve a támogatott sávváltást és egyéb rendszereket. Ezek közé tartozik a Park Assist Pro[4] a parkolóhelyre történő be- és kihajtáshoz, a távoli parkolási lehetőség okostelefon segítségével (a Park Assist Pro alkalmazással)[4], a Park Assist Plus memóriafunkciója[4/5] (automatikus behajtás a parkolóhelyre 50 m-es távolságig, automatizált kihajtás a parkolóhelyről 25 m-ig), valamint a 360 fokos Area View kamerarendszer.[5]

Új wellness és játék applikációk[6]. A Wellness In-Car App újdonság az ID.7 termékcsaládban. Előre konfigurált programokat kínál, amelyek úgy állítják be a jármű különböző funkcióit, hogy javítsák a közérzetet vezetés közben vagy szünetekben. A jármű felszereltségétől függően az alkalmazás ezt olyan funkciókkal teszi meg, mint a háttérvilágítás, a hang, a légkondicionálás, az opcionális panorámatető intelligens üveggel, valamint a specifikációtól függő ülésklíma és ülésmasszázs funkciók. Az új AirConsole[7] játékplatform élvezetes szórakozást nyújt például töltés közben vagy szünetben. A Volkswagen itt bővítette a fedélzeti játékok kínálatát. A fedélzeti játékok az infotainment rendszeren jelennek meg és az érintőképernyő valamint a többfunkciós kormány vezérli azokat, így az infotainment kijelző játékkonzollá alakul át. Vezérlőként egy okostelefon szolgál. Ez azt jelenti, hogy a GTX utasai okostelefonjaikkal is versenyezhetnek egymással – akárcsak otthon egy játékkonzollal és a kontrollerekkel. A Volkswagen várhatóan szeptember közepétől piacra dobja az AirConsole-t az első néhány európai országban. A 2024/2025-ös évfordulóra a tervek szerint még több játékkal bővül a kínálat, még több európai országban. Az ID.7, ID.5, ID.4 és ID.3 termékcsaláddal párhuzamosan (az ID. szoftver 4.0-tól) az AirConsole az új Passathoz, az új Tiguanhoz, az új Golfhoz és az új Golf Estate-hez is elérhető lesz.

Megjegyzések:

1. Maximális lehetséges töltési kapacitás. A különböző töltőállomások töltési viselkedése eltérő lehet, még akkor is, ha a kW-teljesítményük azonos. A töltőállomás kW teljesítménye mellett a maximális töltőáram is befolyásolja az átfolyó energia mennyiségét. Ezenkívül a környezeti hőmérséklet, az akkumulátor hőmérséklete és a töltöttségi szint befolyásolja a lehetséges maximális töltési kapacitást. A megadott maximális töltési kapacitás WLTP körülmények között értendő, kb. 23 °C hőmérséklet és 5%-os töltöttségi szint mellett. Ha ezek a változók változnak, a töltési kapacitás eltérhet a megadott standard értéktől.

2. A rendszer korlátain belül, a vezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztens rendszer felülbírálására, és nem mentesül a jármű kellő körültekintéssel és odafigyeléssel való vezetés felelőssége alól.

3. A Swarm data for Travel Assist vezetőasszisztens funkció csak a rendszer korlátain belül és a jármű maximális sebességéig használható. A járművezető kizárólagos felelőssége a jármű vezetése, és mindig fel kell készülnie a segédrendszer felülbírálására. Ha a sofőr közbelép, mindig visszakapja a teljes irányítást. Az asszisztens funkció bármikor be- és kikapcsolható a többfunkciós kormányon található gombbal. A Swarm Data for Travel Assist szolgáltatás aktiválásához Volkswagen ID felhasználói fiókra és érvényes VW Connect/We Connect szerződési feltételekre van szüksége (a részleteket itt találja). Emellett külön szerződést kell kötni a rajadatokhoz, vagyis az online komponenshez. Lehetősége van a futamidő díjfizetéses meghosszabbítására a kezdeti használati idő lejárta után. A Travel Assist online összetevője a következő országokban érhető el: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Svájc. A Swarm data for Travel Assist online komponense csak a mobilhálózat lefedettségén belül és a megfelelő adatvédelmi beállításokkal használható, és bármikor deaktiválható az alkalmazásban és a myVolkswagenben.

Az online funkciókat, azaz a rajadatokat a járműbe integrált internetkapcsolat teszi lehetővé. A kapcsolódó, Európán belüli adatátviteli díjakat a Volkswagen AG viseli, ahol elérhető a hálózati lefedettség. A mobiltelefon díjszabásától függően az interneten keresztüli adatátvitel további költségekkel járhat (pl. roaming díjak), különösen külföldön történő használat esetén. A szolgáltatások a megállapodás szerinti szerződés időtartama alatt elérhetők, és a jelen szerződési időszak alatt módosulhatnak vagy megszűnhetnek. További információk a connect.volkswagen.com oldalon és az Ön Volkswagen márkakereskedésében érhetők el. A mobiltarifákkal kapcsolatos információk a mobilszolgáltatótól szerezhetők be.

4. Opcionális felszerelés

5. A Park Assist Pro távirányítású parkolás használatához le kell töltenie a VW Park Assist Pro alkalmazást a Volkswagen AG-tól. A funkció első használata előtt el kell fogadni a használati feltételeket az alkalmazásban. Az alkalmazás iOS-eszközökhöz készült (iOS 15 vagy újabb; iPhone 6s vagy újabb). Más eszközökkel, különösen Android-eszközökkel történő használatkor korlátozások léphetnek fel a Bluetooth-kapcsolat létrehozásában vagy annak stabilitásában, az operációs rendszertől és a mobileszköz típusától függően. Ha ez megtörténik, a parkolási manővert nem lehet távolról végrehajtani, vagy a manővert megszakítják. Az alkalmazással kapcsolatos további információk itt találhatók.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.