Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A PowerCo és a QuantumScape fontos megállapodást jelentett be a szilárdtest-akkumulátorokkal kapcsolatban
2024.07.18.
Innováció

A PowerCo és a QuantumScape fontos megállapodást jelentett be a szilárdtest-akkumulátorokkal kapcsolatban

A Volkswagen-csoport akkumulátorgyártó vállalata, a PowerCo és a QuantumScape ma bejelentette, hogy úttörő megállapodást kötöttek a QuantumScape következő generációs szilárdtest lítium-fém akkumulátor-technológiájának iparosításáról.

PowerCo - QuantumScape szilárdtest-akkumulátor

Kielégítő műszaki fejlődés esetén a QuantumScape engedélyt ad a PowerCo-nak a QuantumScape technológiai platformján alapuló akkumulátorcellák tömeggyártására.

A nem kizárólagos licenc alapján a PowerCo évente akár 40 gigawattórát (GWh) is gyárthat a QuantumScape technológiájával, ami akár 80 GWh-ra is bővíthető, évente körülbelül egymillió jármű felszereléséhez. A vállalatok úgy vélik, hogy ez a nagyvonalú elköteleződés jelenti a leggyorsabb módot a szilárdtest alapú technológia gigawattóra léptékű előállítására, így megfelelve a jobb elektromos jármű akkumulátorok iránti növekvő globális keresletnek.

A megállapodás erős együttműködő partnerséget hoz létre, amely felerősíti a vállalatok alapvető kompetenciáit – a QuantumScape élvonalbeli technológiáját és a PowerCo globális képességeit az iparosításban és a gyártói kapacitás terén. Ennek része egy kombinált munkaerő-kezdeményezést is a QuantumScape technológia iparosításának felgyorsítására. A folyamatot egy nagy, elkötelezett, mindkét vállalat szakértőiből álló bővítő csapat fogja végrehajtani.

A QuantumScape technológiai platformja a vállalat szabadalmaztatott szilárdtest kerámia szeparátorán alapul, amely lehetővé teszi a tiszta lítium-fém anód használatát – ez egy transzformatív innováció, amelyet kivételes energia- és teljesítménysűrűségre, gyors töltésre és robusztus biztonsági profilra terveztek. A vállalatok közös célja egy olyan termék, amelyet a Volkswagen-csoport járműsorozatába integrálnak majd.

„Újra akarjuk definiálni az akkumulátortechnológia jövőjét, a leginkább fenntartható és legmodernebb akkumulátorcellákat kínálva ügyfeleinknek” – mondta Frank Blome, a PowerCo vezérigazgatója. „Évek óta együttműködünk és teszteljük a QuantumScape prototípus celláit, és már alig várjuk, hogy a jövő eme technológiáját sorozatban tudjuk gyártani. A QuantumScape technológiája olyan kulcsfontosságú szakaszba lép, ahol a PowerCo speciális szakértelme, erőforrásai és globális gyárai elősegíthetik az ipari méretű termelésre való átállást.”

„Az elektromos járművek jelentik a mobilitás jövőjét, és a QuantumScape-pel kötött megállapodás biztosítja, hogy a Volkswagen-csoport globális flottája még évekig hozzáférjen ehhez az úttörő akkumulátortechnológiához” – mondta Thomas Schmall, a Volkswagen-csoport igazgatótanácsának technológiáért felelős tagja. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy előremozdítsuk az iparágat annak érdekében, hogy elektromos járműveink a kiválóság és a fenntarthatóság mércéjét jelentsék.”

„Ez a megállapodás jelentős lépés a hosszú távú globális bővítési stratégiánkban, hogy piacra vigyük a QuantumScape szilárdtest lítium-fém akkumulátor-technológiáját” – mondta Dr. Siva Sivaram, a QuantumScape vezérigazgatója és elnöke. „Élvonalbeli technológiánkat a PowerCo gyártási és iparosítási szakértelmével ötvözve ez az ügylet a tőkekönnyű üzleti megközelítést alapozza meg és az energiatárolási innováció élvonalába helyez bennünket. A PowerCo-val, mint első ügyfelünkkel való szoros együttműködés segít felgyorsítani a korszakalkotó akkumulátorok kereskedelmi forgalomba hozatalát és közös alkalmazását.”

A QuantumScape-pel való együttműködés következő fontos szakaszában a PowerCo vezetésével Frank Blome kilépett a QuantumScape igazgatótanácsából. Blome 2020 óta dolgozik az igazgatóságban, mint a Volkswagen-csoport által kijelölt két igazgatósági tag egyike, amely továbbra is a QuantumScape legnagyobb részvényese. Utódját a QuantumScape fórumon a következő hónapokban jelentik be.

„Frank Blome évek óta a QuantumScape kivételes partnere” – mondta Jagdeep Singh, a QuantumScape igazgatótanácsának társalapítója és elnöke. „Felbecsülhetetlen hozzájárulást nyújtott a QuantumScape termékportfólió-stratégiájához és az iparosítással kapcsolatos kulcsfontosságú döntésekhez. Ahogy haladunk előre, Frank továbbra is aktív partner lesz ebben a kapcsolatban, mint innovatív akkumulátortechnológiánk gyártója, biztosítva együttműködési erőfeszítéseink erejét és folyamatosságát.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.